Hoppa ner till innehållet.
Meny

Försäljningsvillkor


Se våra kontaktuppgifter här: Kontakta oss


Se alla måttabeller samt information om våra produkter här: Måttabeller


Leveranstid

Våra produkter har blivit väldigt populära, eftersom Twear.se är ett tryckeri innebär det att vi periodvis kan ha långa leveranstider. Vi försöker hela tiden meddela aktuell leveranstid i kassan innan du lägger din order och även i orderbekräftelsen.
För tillfället har vi mycket hög orderingång. Vi behöver därför upp till 8 vardagar/arbetsdagar för att kunna leverera din beställning.


Vissa paketombud, framför allt i glesbyggdsområden, kan dessutom ha ledtider som fördröjer din beställning ytterligare. Detta är dock utanför vår kontroll. Orter med postnummer högre än 829 00 tar alltid en extra dag att leverera till.

Har du en panikbeställning? Hör av dig så försöker vi lösa det tillsammans. E-post: info@twear.se


Fraktkostnad

Hos twear.se är det alltid fast fraktkostnad på 59 kr och ingen extra avgift för faktura.


Betalningsalternativ, delbetalning och priser

Alla priser på twear.se är Svenska kronor inkl. moms.
Du kan själv välja hur du vill betala. Klarna-faktura, kort eller internetbank. Klarna erbjuder även konto-köp samt delbetalning.
Vi tar inte ut någon faktureringsavgift.

Läs mer om Klarnas betalningsalternativ här. Behöver du hjälp med Klarnas betalalternativ kan du alltid kontakta Klarnas Kundservice.

Du kan inte betala med Postförskott.


Öppet köp / Retur

Det är enkelt. Kontakta oss via e-post info@twear.se och meddela vilka varor du vill skicka tillbaka. Vi återkommer då med en förbetald retursedel som du skriver ut och tejpar fast på din påse för att sedan lämna hos Postnord eller dbSchenker. Om du inte har möjlighet att skriva ut returfraktsedeln skickar vi den såklart med post istället. Kostnaden för returen är SEK 60.00 och regleras i samband med ev återbetalning. Återbetalningar hanteras alltid av Klarna.

Tänk på att en vara som har tryckts med till exempel ett namn inte innefattas av returrätten och kan därför inte skickas tillbaka på öppet köp.


Reklamation

Skulle du få en trasig produkt vill vi att du kontaktar oss och beskriver utförligt vad som är fel. Skicka inte tillbaka något innan du först fått svar med instruktioner från oss. info@twear.se


Försäljning till minderåriga

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att kunna beställa och du kan inte betala med faktura.


Försäljning till utlandet

I webshopen tar vi mot beställningar från Sverige. Om du vill beställa med leverans till något annat land måste beställningen skickas via e-post: info@twear.se


Pressinfo och bilder

Våra bilder får gärna användas i artiklar om produkterna både i tryck och på internet. För att få använda våra bilder måste det finnas en hänvisning till twear.se i anslutning till bilden. Vill ni testa våra produkter? Kontakta oss i så fall! Vi skickar gärna testexemplar till tidningar och populära sajter och bloggar!

Bilderna på twear.se är på ca 1080x900px behöver du högre upplösning ordnar vi det gärna. Skicka bara ett mail till info@twear.se.


Säkerhet, sekretess och personnummer

Twear garanterar att aldrig lämna ut dina personuppgifter eller e-postadress till tredje part. Personnummer hanteras inte av oss utan används enbart av Klarna för fakturering.


Allmänna villkor

Ångerrätt - 30 dagars ångerfrist

Är du inte nöjd med något du beställt har du 30 dagar ångerfrist efter det att du mottagit varan.
Du har också alltid rätt att utan kostnad häva ditt köp om varan är slutsåld eller om vi inte kan leverera inom utlovad tid. Ångerfristen gäller på hela vårt sortiment.

Du har rätt att bryta förpackningen om det krävs för att du ska kunna testa produkten, men detta gäller ej linser, underkläder, snus, tobak, godis eller intimleksaker. Förpackningen måste brytas med minsta möjliga skada.

För att returen ska vara giltig måste varan och hela dess förpackningen returneras tillsammans med retursedel som du får i försändelsen. Om förpackning saknas, delar av varan saknas, eller om varan har skadats under returtransporten till oss måste du stå för kostnaden för reparation. Om du utnyttjar din ångerrätt och returnerar som postpaket eller brev står du för transportrisken.

När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 14 dagar, tillbaka det belopp du betalat, dock ej ev. frakt och returfrakt..

Ev. returfrakt betalas av kunden. Om du använder den bifogade retursedeln debiteras du SEK 60.00. Regleras i efterhand i samband med ev återbetalning.

Ej uthämtade leveranser

Om din leverans kommer i retur till oss pga. du vägrat eller valt eller av annan anledning inte hämta ut den kommer vi att debitera dig en avgift. Fn. SEK 300.00.

Reklamation

Om en vara är felaktig, felexpedierad eller är trasig står vi för returfrakt. Ta först kontakt med Twear, E-post: info@twear.se, vi skickar alltid ut en förbetald retursedel till dig. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att felet är en garantiskada, kommer vi att reparera eller skicka ut en ny likvärdig vara till dig.

Kvalitetsgaranti

Alla produkter har 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt. Faktura/följesedel gäller som garantisedel. I övrigt gäller bestämmelserna i Konsumentköplagen vilket innebär att du har rätt att reklamera en vara inom 3 år, men vänta inte med att påtala felet. Vid tvist, som vi ej lyckats lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Betalning

Betalning sker alltid i samarbete med Klarna. Klarna erbjuder Faktura, Konto, Visa eller Mastercard och direktöverföring via de vanligaste internetbankerna.

Skicka inga förskottsbetalningar

Vi kan inte ansvara för t.ex. pengar som skickas i brev om inte speciell överenskommelse har träffats med oss.

Personuppgifter

Twear är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Om du inte vill att ditt namn och adress ska finnas kvar i vårt kundregister går det bra att skicka epost info@twear.se och begära att dessa uppgifter tas bort. Du kan också på begäran få ett utdrag av de uppgifter vi har och korrigera felaktiga uppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att säljas eller lämnas ut till tredje part. Uppgifterna kan komma att användas för att marknadsföra produkter och tjänster från Twear.se.

Force Majeure

Twear är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden.